OM OSS

OM OSS

OM OSS

Vi är med er hela vägen

Välkommen till marknadens bredaste sortiment av produkter för lagring, distribution och påfyllning av el och bränsle. På Wennstrom har vi smarta och effektiva lösningar som gör skillnad för säkerhet och miljö redan idag, och support och service som ser till att era transporter håller sig rullande.

Vår historia

Preloader
 • Vår egen resa börjar

  1917 blir ingenjör F. Wennström ägare till Bergvalls metallgjuteri i Kungsör utanför Eskilstuna. I samband med en flytt till Folkkungagatan i Stockholm några år senare döps företaget om till F. Wennströms Gjuteri och Metallfabrik och specialiserar sig på tillverkning av kopplingar och ventiler.

 • Vi bidrar till standardiseringen av en hel bransch

  I början av sextiotalet fokuserar företaget på produkter till oljebolag och levererar kopplingar till alla större företag i industrin. 1964 är vi drivande i arbetet med att standardisera kopplingar för bensinstationer vilket resulterar i det allmänt vedertagna FW125- och FW135-förskruvningarna till 4-påfyllningssystemet.

 • Startskottet för samarbetet med dagens Dover

  Ljungmans Verkstäder var ett plåtslageri som också reparerade fartyg. När Texaco kontaktade dem och la en beställning på en apparat som kunde distribuera bensin, föddes förlagan till dagens bensinpumpar. 1934 hade Ljungmans Verkstäder tillverkat och sålt 6 000 pumpar i Norden. Under andra världskriget och vid bilismens genombrott, expanderade företaget kraftigt och började även utveckla mätare och pumpar till depåer och tankbilar.
  1986 köper Wennstrom Ljungmans Verkstäders mobila division av amerikanska Dresser Wayne. 2017 förvärvas Dresser Wayne av Dover Fueling Solutions. Det är början på ett nära samarbete mellan Wennstrom och Dover Fueling Solutions som kompletterar sortimentet med rotormätare till tankbilar och depåer samt kugghjulspumpar.

 • Från öppna landskap till fjäll och fjordar

  Vi säger Hei och tar våra första steg utomlands med bildandet av vårt norska dotterbolag.

 • En revolution på marknaden

  Vår egenutvecklade FlowCheck revolutionerar marknaden för luftavskiljare i tankbilar. Luftavskiljare var vid den här tiden tunga, skrymmande och mekaniska. Dessutom blev det alltid kvar lite bensin eller diesel i dem vilket medförde ofrivilliga blandningar när man bytte produkt. Med FlowCheck blev det möjligt att istället elektroniskt och exakt övervaka bränsleflödet och avbryta leveransen när flödet förändrades. FlowCheck var mindre än föregångarna och kunde placeras längre ner på tankbilen även om bränslet levererades med fall, utan pump. FlowCheck följdes av egenutvecklade system för mätning och nivågivning –produkter som tillsammans med FlowCheck gav oss en dominerande ställning för tankfordon i Sverige.

 • Vi blickar österut

  Vi etablerar oss i Finland genom att förvärva Tam Tam Varuste, en av de ledande leverantörerna av mekanisk utrustning till tankbilar och servicestationer i Finland.

 • Etablering i Sydfrika

  I Sydafrika ställs stora krav på stöldsäkerhet och noggrannhet. En perfekt marknad för vår egenutvecklade FlowCheck.

 • Dagens ägare tar koncernen vidare

  Ulf och Kerstin Ekelund köper Wennstrom Group genom företaget Ekelund Invest.

 • I (nästan) hela Norden

  Wennstrom ökar sin nordiska närvaro med förvärv av Dresser Waynes försäljnings- och serviceorganisationer i Danmark, Norge och Sverige. I och med köpet och nästan 100 fälttekniker blir vi en av norra Europas största leverantörer av service och underhåll till bensinstationer.

 • Större närvaro i stora Norrland

  I Skellefteå grundar vi Wennstrom Entreprenad AB som ritar, bygger och anpassar drivmedelsanläggningar i Norrland.

 • Fläckfritt på ren danska

  Vi blir över 200 anställda och bildar Wennstrom Wash Systems i Danmark med kompletta tvättsystem för bilar, lastbilar, bussar och tåg.

 • Den fossilfria framtiden

  Vi blir majoritetsägare i Wennstrom NET AS som bildas då Wennstrom Fuel Systems och Norsk Energiteknikk fusioneras. Företaget har en rikstäckande serviceorganisation och ligger väl framme med e-mobility i Norge.

 • Förvärv

  På försommaren förvärvas ELPM i Mariestad och ökar därmed fokus på såväl e-mobility som entreprenadverksamhet.
  Framåt höstkanten blir Dansk El & Teknik AS i Odense med sina 30 elektriker en del av Wennstrom Group.

Kvalitet & Hållbarhet

Vårt uppdrag
Genom öppenhet, engagemang och tillgänglighet ska vi göra positiv skillnad för miljö och säkerhet kring drivmedel för transporter i Norden.

Vår vision
Vi vill vara det naturliga valet vid investeringar i och underhåll av hållbara drivmedelslösningar och ska tillsammans med våra kunder, leverantörer och andra intressenter förbättra den nordiska miljön för kommande generationer.

Vårt hållbarhetsarbete
Vi vill uppfylla de förväntningar och krav som ställs på oss och arbetar med ständiga förbättringar för att tillföra tydliga värden så att kunder föredrar oss framför andra.

Vi strävar alltid efter att minska vårt klimatavtryck – ett arbete som kännetecknas av en helhetssyn, förståelse och delaktighet. Vår grundsyn präglas av omtanke, respekt för individen och jämställdhet. Vi är övertygade om att detta leder till trivsel, utveckling och resultat.

Genom att integrera hållbarhet i affärsmodellen säkrar vi värdeskapande över tid

Bli en av oss

Lediga tjänster

Wennstrom Fuel Systems AB söker en Projektledare inom E-mobility.

Som projektledare är du ansvarig för projektledning i hela Sverige. Till ditt förfogande har du tekniker och underentreprenörer för det praktiska utförandet. I rollen är du ansvarig för allt från införsäljning och planering till genomförande samt uppföljning i de projekt du ansvarar för. Du kommer att arbeta i dedikerat team som rapporterar till företagets projektchefer. Inom vårt affärsområde E-mobility kommer du att arbeta med olika typer av projekt såsom installationer av mjukvara och hårdvara.

Placering är öppen för diskussion men man kan med fördel utgå från våra kontor i Mariestad, Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Läs mer om tjänsten och ansök via vår partner Ikett via länken nedan.

Ansök här


Var med och led omställningen till en hållbar framtid

Vill du vara med och forma framtiden? På Wennstrom tar vi hand om och utvecklar våra medarbetare. Med nytänkande, engagerade och ansvarstagande kollegor kan vi leda omställningen för smarta lösningar för laddning och tankning av el och bränsle. Delar du vår inställning? Välkommen in i vår spännande värld och vardag!

Choose File

Organisation

Styrkan sitter i bredden
Vi har en bred Nordisk närvaro med rikstäckande nät av servicetekniker.

 • Servicetekniker

 • Servicepartner

 • Kontor och/eller verkstäder